Ini resepi amek dari internet, lupe nak link source. Try lah!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0mLmHZkAZTgphnt8MXOc1wHecb4suaPy3CQCndO0P9wLfMl0CLWD0k2o2r0qND61M2wd5909izDGig5HTvfqsQw2BumVYmunlmb99YQ9R1apr_ryB75ebDbK7lKXgeUeszA5bJNZCTkU/s400/220820092273.jpg)
1 biji kelapa parut
1 cawan gula merah
2 cawan gula pasir
3 helai daun pandan
1 peket tepung pulut
1 biji kelapa (ambil santannya)
Garam
Cara:
1. Gaulkan tepung pulut dengan sedikit garam dan sedikit santan sehingga sebati.
2. Untuk membuat inti, satukan semua bahan ke dalam kuali dan masak dengan api perlahan hingga inti kekuningan.
3. Bentukkan adunan tepung pulut tadi seperti membuat karipap dan letakkan inti. Buat sampai habis.
4. Letakkan kuih ke dalam pengukus dan tuang baki santan. Kukus hingga masak.
Sekian!
4 comments:
*drooling*
anyway lagi sedap kalau you buatkan, pastu hantar segamat.
eheh, apa ada hal ek?
jgn kate kuih sopang, litar lumbar F1 Sepang pon i bole antarkan.. hehe.. ermm.. ok tak.
kak yana, kg. alyn kat bahau. tapi uwan kite,panggil kuih ni kan.. "epok-epok". cm terjelepok je munyi die en? ahahhaha.
alyn, mungkin sebab pencipta kueh ni jatuh terjelepok semasa bwat kueh ni.
hehe.
kem salam kat uwan :)
Post a Comment