Thursday, August 21, 2008

Escada-



Beberapa tahun yg lalu punye cite,bile tingat gelak sorang2.

mai : nok,ape name perfume yg ko baru beli tu?
aku : yg mane?
mai : ala,yg ko dpt beg tu..
aku : ooo..escada.
mai : escada ape?
aku : (sambil tersenyum) escada-risman. (S.Kadarisman-nama pelakon zaman dolu2)
mai : (gelak) btol2 la nok.
aku : escada-di pinggiran (sekadar di pinggiran-tajuk lagu francisca peter)
mai: babi.
aku: escada pacific paradise laaa.
hahaha.best kenekan org.


Sunday, August 17, 2008

Naya Simpson


Tidak ada secebis pon drp cartoon di atas menyerupai aku.haha.
Tapi kalo aku salah seorg dari watak simpson,inilah aku-Naya Simpson.
Try la di simpsonizeme.com.
Its fun tho.and its free.

Friday, August 8, 2008

The Notebook.




Sape dah tgk cite ni,angkat keyboard!!
Rugi sape x tgk lagik,pegi tgk skang.
Filem ni tahun 2004,lame dah.Aku telah menonton filem ni hampir 10 kali kot.Sangat cair melihat mata Noah merenung Allie nih.Waduhhh.ade lagi ke lelaki zaman skang yang mencintai pempuan camtu?

Aku dah mule tgk Ryan Gosling ni dari die kecik lagi.time tu die belakon cite kanak2 ribena lagi.tapi mmg dari dulu la die mencairkan aku.mata dan senyuman die.pehhhhh.
Jalan cerita filem ni tersusun dan mudah difahami walaupon korg tgk dalam keadaan kaki ke atas.Kalo nak tau sinopsis die,korang search la kat yahoo ke memane,byk sgt dah sinopis die.

The truest love.Kalo nak tau,si hero Ryan Gosling memule becinte dgn heroin Rachel McAdam dalam cite ni la.Betul2 becinte di luar tabir,dibelakang kamera.Dorg becinta gile2 jugak la macam dalam muvie ni.Dorang berdua ni juge ade menang Best Kiss Award 2005.Gile lah!Dan kat atas pentas tu,dorg tunjuk skali praktikal best kiss tersebut.

video




Tapi..tapi..jodoh dorang x bape nak panjang macam dlm muvie ni.dorang clash x lame pastu.
"She's the greatest love i ever had."Ryan mengeluarkan kenyataan tersebut tauuuu.gile charming kannnnn??Itu lepas clash tu,mase becinte ape kenyataan ntah die kuarkan.


But then aku dgr,dorg becinte balik pulak.Ok jugak.aku sukeeeee!Mayb tu gossip je kot.dorg penah dilihat besame2 jugak recently.mayb masih bekawan.ntah la.pape pon..they are my fav couple oke.
Ever.





Friday, August 1, 2008

She was a friend.

Back in 2004,aku time tu menyewa kat Cheras,keje kat Kinokuniya KLCC.
1st time i met her,my housemate brought her home.
Long curly hair,skinny,pierced nose(like me),smoked eyes and holding her Sampoerna- saying hi to me.her name is I.
She was jobless,menumpang sementara di rumah kami sementara mencari keje. At first,aku x seberapa rapat dgn die.aku mmg suke perhati je org kalo mule2 kenal. getting to know someone by learning how she act,talk etc.

She was OK.

Aku keje shift time tu,masok 9.30 pagi sampai 6 ptg atau 1 tghari smpai 9.30 mlm. kalo shift malam,aku suke melepak kat ruang tamu tgk muvie sampai 4-5pagi. and she was with me every damn nite,telling her life story. sejak dari tu kami rapat.

She was dumped by her boifren,and her mom forced her to engaged with another guy, which she hated. sad huh?

Setiap malam la aku lepak dgn die,menjadikan aku dgn die sgt rapat. Setiap malam la jugak,die dgn tiger beer dan Sampoerna,menceritakan keperitan die ditinggalkan boifren yg die sangat2 syg tu,yg kononnye juga telah dipakse dan dibomohkan untuk meninggalkan die.dan dorang xleh jumpe langsung dah. Sebab bile jumpe bf die akan saket apentah what so ever.
Well..

Memandangkan die x bekerja,aku beli nasik bungkus dan kami share makan bersame2.
Memandangkan kat umah xde washing machine,aku anta baju aku kat dobi,dgn baju die skali.
ade kami lepak kat Kino,dekat 2 jam(she hold the record,orang yg paling lama dapat layan kegilaan aku dalam kedai buku).Die yg rekemen novel Memoirs of Geisha kat aku.time tu filim tu x kua lagipon.Steven Spilberg pon tgh bace lagi buku tu.Lagu fevret kami She Will be Loved-Maroon 5.Sampai skang dgr lagu tu,tingat die.Ketawa?terbaik dari ladang.kalo bergabung,3-4 batu bole dengar.

Cerita2 die tentang bf die,membuatkan aku rase sayu semacam 'setia btol die ni'. Dan dalam ati aku berjanji,satu ari nanti aku akan bawak die jumpe bf die balik. aku sampai mengembunkan mata aku bile dgr cite sedey die. Dengan budak2 umah lain pon kami rapat juge,tapi x serapat macam aku dgn die.

Kalo aku malas nak keje,aku suro die call opis,kate ade kematian,aku EL.
I bought her a novel,too. P/S I love You.
Die suke sgt bace sinopsis buku tu,so aku belikan la,with 20% discount,staff purchase.heh.
Malam2 die tdo dgn membe aku lagi sorg tu,aku tdo bilik sorg.
Walaupon umah tu scary muvie gile,aku xtau nape aku berani sgt mase tu tdo sorg2. satu malam tu,die ketok bilik aku. 'dorang tdo lasak'die kate.yela,katil queen ko bantai tdo 3 org mmg la sempit. aku pon bagi die tilam nipis aku satu,tdo sebelah aku. huh.

Die la mengajar aku menggunakan eye liner,yg aku x penah pakai b4 tu. dan sampai skang,kalo x pakai eye liner,aku xkan kua umah. kuat btol pengaruh die kan?

Die ni,bukannye ade sifat yg terpuji pon.
X penah nampak die semayang pon,mengaji jauh skali. Pemalas nak mam.
Selalunye weekend kami masak.
Die?
Die tgk je,pasal masak nasik pon die x reti. tu xpe lagik,lepas makan,org kene bawakkan die air basuh tgn. Kalo die sak kok xde ashtray berdekatan,die tadah pakai tgn je.
bole?

Die ade mental problem kot,penah ade cubaan membunuh diri. bebuih mulut ni,nasehatkan die blah blah blah,macamla aku elok sgt. sedar la kejap,pastu malam mule la die merapu sorg2 x sedar diri, rindu sgt agaknye kat bf die.

Tunang die ade gak dtg umah,kdg2 mengacau. Membe aku si tuan umah dgn garangnya akan menghalau.
Aku x ingat bape lame aku bekawan dgn die,smpaila satu mase, sumenye berubah. Keadaan berubah dan die pon turut berubah. sgt menyedihkan aku,sebab die seakan lupe sume yg aku penah bwat utk die. sume macam ilang cam tu je.

Aku sampai terduduk memikirkan,nape la seorg kawan yg kite percaye,yg kite sayang dan kite byk tabur budi,bole bwat camni kat kite? in a very very short while.

Die berpindah rumah,aku pon.die dgn kawan baru die kondem2 aku,reka2 cite yg x best pasal aku.gile sedey babe.
Di hujung2 'persahabatan' aku dgn die,aku call die pon,die dgn aku cakap dah macam org lain.dah x seceria dulu.aku btol2 xtau nape,dan aku rase aku x penah sepatah pon bwat salah kat die.
Last aku call die,aku suro bf aku (yg skang somi aku)ckp dgn die,just want to find out how was she,hows shes doin and all.i was not pretending-i was really care of her.

And thats all.

Abes camtu je,die xde contact2 aku dah,dan sebab cite yg direka2 oleh die,die bwat aku jadi musuh, die pakat dgn kawan baru die,aku tersisih dan abes lah. Dan 2 thn lepas,aku ade dgr cite,die dgn kawan baru die dah gado jugak,kes curik duit,curik baju dll.
Padan la.
Kadang kite kene pilih kawan jugak,xleh main kawan je.
And i myself shud've know,dari perlakuan dan perangai die,menunjukkan die org yg macam mana,patut dibuat baik atau tidak,dan batasan2 berkawan dgn org camni.
I blame me.

Dan lagi,itu bukan kali terakhir aku kene tikam dgn kawan,ade lagi. Aku x penah serik kot bekawan dgn org camtu. Kebetulan,dorg berasal dr negeri yg same.banganggggg-

Pempuan punye cara berkawan x same dgn laki.Pempuan leceh.btol2 leceh. salah ckp sket xleh,gurau kasar xleh,siap lmbt,mandi lame,blow rambut la, shave bulu kaki,gile ke ape. Tapi x sume camtu lah.i have my own click who doesnt act like dat. Sbb tu aku prefer kawan dgn laki(no offence oke) Tapi laki ade jugak pangai mcm pempuan.
Leceh kan?

My somi salu berpesan,
'kawan la dgn org yg jual minyak wangi,nanti kite pon dapat wangi die'

Good Day.