Sunday, May 30, 2010

OST Lagenda Budak Setan.

LBS lagi? Ehe ehe ehe. You have noooo idea how much this love story effected me when i was young. I was desperately looking for a prince charming like Kasyah.. and i learned that there were no such man like him. Eheh.

OST dia terbaik. Tapi aku google gamba penyanyi dia tak keluar. Awat taktau. Anyway, hayatilah ;) *sila pause nyanyian di kanan blog ini dahulu.

video

Lirik Hilangnya Cintamu - Filianti Vlee

Bila cinta kini.
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu...
Dalam harapan.


Monday, May 24, 2010

Akhbar dan Intergriti.

Post ini ditulis dalam keadaan emosi yang tidak menentu. Semua ini akibat orang sekeliling yang *mencarut* dan tajuk akhbar yang *mencarut* (Aku takmau blog ini dicemari dengan terlalu banyak makian, harap maklum)


Bolehkan anda bersabar jika seseorang yang mengangkat dirinya sendiri sebagai orang yang berintergriti itu adalah sebenarnya jauh panggang dari api? Senangkah hatinya memberi anak bini makan duit gaji buta? Mana intergriti yang dibangga-banggakan itu? Secebis pun aku tak pernah tengok. Kalau ada pun, hanya untuk menunjuk-nunjuk. Aku muntah saban hari mengadapnya. My advice, buy a dictionary or at least google what intergrity mean, and try to find it in u. And tell me about it.


Dan aku tawar hati untuk membaca akhbar lagi. Penuh dengan kesakitan. Bayi tersedak susu. Bayi jatuh tingkat 3. Buang bayi takyah cakap la, bermusim, tak putus-putus. Budak kene sebat kereta. Rogol, bunuh. Eksiden. Perang. Pedih hati baca. Nauzubillah, jangan terjadi kat keluarga, saudara mara, sahabat handai dan orang-orang yang disayangi.


Dan, saya suka baca post dari blog gelap Izawati. Saya adore awak, Iza ;)

Friday, May 21, 2010

Lagenda Budak Setan.

Bila dapat tau lagenda cinta Kasyah dan Ayu ini sudah difilemkan, aku hampir pengsan tak sedar diri. Ini adalah satu-satunya novel yang membuat aku tak tido malam dan berpeluh-peluh nak menyudahkannya. Ahadiat Akashah memang banyak memberi inspirasi kat aku, dulu. Asal masuk kedai buku je, carik novel Ahadiat yang terbaru. Novel lain tak jeling. Tu dulu. Sekarang, asal gi Kino atau MPH tak gi dah tempat novel melayu. Nak novel omputih je. Belagak. Ihiks.

Koleksi Ahadiat. Banyak, tapi banyak jugak yang ilang. Biasalah, kawan-kawan pinjam pastu bwat dek. Bwat muka tak salah bila mintak pulang. (If u read this, sila pulangkan. Aku janji tak marah). Budak Rap, Pesta Lova-Lova, Joy, Pearl Piah, Kau Doktor Hatiku, Pilot Cafe, Katerina, banyak lagi oke. Dan ada salah satu novel dia punya heroin bernama Eliana >_<

Aku harap filem ni sebagus novelnya. Nasib baik bukan Fasha Sandha jadi heroin. Ihiks.




Thursday, May 20, 2010

Rachel & Ryan.

Did i told u that they are were my all time favourite couple. Re-read The Notebook post.

There' s a super romantic gila babi video of them on the stage, running to each other and kissing. Ouh sawan aku dibuatnya. Kenapa lah dorang clash ek.. T_T



Too much of a kissing?


After kiss.



Qelakar.

Situasi 1 : Sedang bersiap-siap nak pergi kenduri doa selamat kawan apak.

Aku : Nak kena pakai baju kurung ke ni pak?
Apak : Tak. Pakai baju yang nampak alur bontot.
Aku : *tunduk berlalu pergi.



Situasi ; Sedang nak tulis blog. Lupa nama orang yang nak diblog. Lalu sms Yanie untuk pertolongan.

Aku : Apa nama bini Tom Cruise?
Yani : Katie Holmes. Apsal?
Aku : Takde pape. Tadi bangun tido tengok muka aku kat cermin macam muka dia.
Yani : Berak lah.

Lambut Oh Lambut.

Aku pengen sekali memotong rambut pendek seperti dulu. Tapi kang pakai tudung takde sanggul tak hensen pulak. Nak nak nak sangat. Ada pulak fringe sket, peh. Feeling Katie Holmes gittew. I wanna shorter hair but not too short. Pendek yang masih boleh diikat. Aku tidak pengen sanggul unta yang terlalu tinggi juga. Well, I like woman with short hair. Sangat rare dan smart. And chic too!

Macam Keira hensen ke...


...macam Carey Mulligan hensen ke...



...macam Katie Holmes ke..



...atau Rihanna hensen?
I think I go for Rihanna :)


Tuesday, May 18, 2010

Thank you, pembaca senyap.

Aku sedar blog aku ni tidaklah sehebat penulisan blog Primajohna, penceritaan Sue Anna Joe atau Perempuan Jomblo mahupun kemengarutan Kak Senduk, tetapi setiap pagi bila aku belek feedjit, ada je pembaca yang singgah. Ada dari Miri, Kuching, Aloq Setaq, Ipoh pun ada. Luar negara ada. KL paling banyak. Jadi, aku nak amek kesempatan disini untuk mengucapkan thank you banyak-banyak kepada silent reader terutamanya, yang gigih singgah untuk baca entri baru, walaupun takde. Ihiks. I love uolls.

Feel free to say hi okay?

Wednesday, May 12, 2010

Yo Gabba Gabba!

Hari tu aku bertugas di kaunter. Super bosan. Jadi tukar-tukar channel dan tertanam mata pada satu cerita bebudak ini. Sangat menarik. Sampai pelanggan datang pon aku kata 'tepi sikit'. Sangat wajar ditonton oleh Rayyan. Karekter sangat kiut, lagu yang catchy dan best dan banyak unsur pembelajaran yang mudah difahami kanak-kanak. Menari pun banyak. Nak carik CD if available +_+

Dan mungkin akan bwat kek buffday Gabba untuk diri aku Rayyan nanti. Ihiks. It's up to him anyway.

Ini website Yo Gabba Gabba! Mari intai!





Friday, May 7, 2010

Kasih Ibu.

Hari ibu adalah pada ahad kedua setiap bulan Mei. Tapi entry ini, dimana di-tribute to mother, dipercepatkan pengeluarannya sebab aku pasti hari ahad nanti aku busy macam lebah. Ihiks.

Aku ingat lagi, masa aku ditolak atas katil bergerak menuju wad, beberapa jam selepas Rayyan dilahirkan. Sejurus je nampak muka mak, aku tersenyum bangga. Sampai sekarang, mak dok sebut lagi 'ingat dia nak nangis kata sakit ke, tengok-tengok senyum'. Mak, saya bangga okey? Saya amat-amat bangga dapat melahirkan, the most beautiful feeling that i ever had in my whole life.

Hayati pula gambar dibawah.



*pic dari blog Ladynoe.

Kalau airmata kau tak bergenang, aku taktau ah. Aku bergenang, berlinang. Kasih ibu tu. Aku harus blog ini untuk menyedarkan kamu betapa besarnya kasih ibu(kecuali ibu yang membuang bayi mereka)

Who fed me from her gentle breast
And hushed me in her arms to rest,
And on my cheek sweet kisses prest?
My Mother.

Who ran to help me when I fell,
And would some pretty story tell,
Or kiss the place to make it well?
My mother.

Selamat hari Ibu, mak dan mak mertua dan all the mak in the world :)


Thursday, May 6, 2010

Flat belly food / makanan kempis perut.

Want this kinda belly? aku juga!




A grapefruit a day in addition to your regular meals can speed weight loss. The fruit's acidity slows digestion, meaning it takes longer to move through your system, and you'll end up feeling fuller, and more satisfied, for longer. And the vitamin C-packed grapefruit works to lower cholesterol and decrease risk of stroke, heart disease, and some types of cancer.

Chocolate or, more specifically, cocoa powder made from ground contains compounds that have the potential to protect against heart disease, stroke, cancer, and diabetes.

Almonds are also a great source of vegetable protein and fiber.

Avocado contain more of the cholesterol-smashing than any other fruit.
Macadamia nuts also contain fiber help with the digestion.



The greener the oil, the more antioxidants, so go for extra-virgin.


Pistachios.


Walnut contain omega- 3 fatty acids, which help protect your heart and preserve brain health.


...and, no eating after 7pm,
walk after dinner,
8 glass of water per day.

Gewd luck!






Tuesday, May 4, 2010

Phytolacca, si ubat kurus.

*gambar kurang jelas.

Berhasil.*muka serius

Aku sendiri adalah testimoninya. Beli di kedai apak (di sponsor sebenarnya). Makan ubat ni seminggu dah turun 2 kilo. Ia adalah ubat rumusan homeopathy, manakata tiada kesan sampingan. Kiranya makan dengan perut kosom kosong pon bley. Ubat homeopathy tak berumahtangga di buah pinggang anda macam ubat hospital itu yea.

Budak Phytolacca ni bukan macam ubat kurus lain. Dia takde effect buang air besar atau cerry berry. Ia membuang lemak berlebihan melalui pembakaran dan mengeluarkannya melalui liang peluh. Satu lagi kelebihannya adalah mempercepat dan membaiki kadar metabolisme seseorang supaya kesan pengurangan berat badan dapat dilakukan secara semulajadi. Begitulah.

Phytolacca ini tidak memerlukan kelulusan KKM kerana ia tidak tertakluk dibawah akta racun 1952. Semua persediaan homeopathy tidak diwajibkan mengambil MAL. Jadi, jangan nak risau sangat ada lesen ke takde lesen.

Ubat dia kecik-kecik, bulat-bulat, manis-manis. Jangan nak fobia telan ubat sangat yea. Ubat homeopathy bukan ditelan, tetapi dikemam. Macam gula-gula gitew.

Harga pon tak bape nak mahal, RM 22 sahaja. Kalau mahu order, sila inbox FB saya atau emel saya di eleana.ak@gmail.com.


Monday, May 3, 2010

I dont want you.. to find me.

That's why i didn't use my fullname in all my social networking profile :)

Tingkiu.