Monday, January 17, 2011

Haram.

Warning ; post ini berbentuk rungutan dan penuh dengan makian. Siapa rasa-rasa tak tahan, sila berhenti membaca sekarang. Maksud saya, sekarang.

Pagi isnin. Hanya seorang dari sepuluh yang suka pagi isnin. Tu pun mungkin dia dah psycho diri dia macam-macam agar suka kat isnin. Aku takde lah membenci isnin, cuma tak berapa nak gemar. Sebab ia permulaan hari yang busy selepas hari yang malas. Tapi aku cuba menjalani isnin dengan kadar paling normal yang boleh.

Aku memang jarang lambat ke ofis. Sangat jarang. Most of the time, aku yang bukak ofis. Jadi, di pagi isnin yang aku pura-pura riang tadi, aku jadi orang pertama yang punch kad. Elok je aku masukkan kad kuning dalam mesin punch kad, tetiba ada benda sejuk jatuh atas tangan aku. Kau boleh? Aku rasa hanya ahli keluarga terdekat sahaja yang boleh bayangkan gila babi sawan aku masa tu. It's cicak, damn it. THAT FREAKING CICAK. Fall on my hand. My freaking right hand. The hand that i use to eat. Damn it. Lepas jatuh atas tangan aku, dia jatuh atas lantai dan berlari-lari anak menyorokkan diri. Babi.

Tau tak betapa aku membenci cicak? Betapa gelinya aku pada cicak? Betapa sawannya geli aku walaupun hanya nampak sekilas cicak di siling. Huhh. Nasib baik tiada saksi yang menyaksikan aku menjerit-jerit dan terlompat-lompat di situ. Yah. Dan dah basuh tangan 18kali dah okayyyyy.

What a way to start my monday huh? Tempat mengadu pertama; twitter.

Sekarang pukul 2.47pm, dan aku masih geli geleman sial. Babi punya cicak.


Dan, anda tau apa itu credit exemption? Ya, pengecualian kredit. Sebagai pelajar yang dah 6 tahun tak belajar, aku agak lembab dgn benda ni. Tarikh dah nak tutup, aku masih terkial-kial mencarik syllabus. Last minute baru aku dapat idea untuk menelefon kembali kolej lama untuk mintak syllabus. Kolej lama iaitu KLIUC. I was there from 2002 till 2004. I was freaking there.

Ya ampun, head of school tersebut punyalah berlagak! Kimon lah ada melayu yang camni, taknak tolong anak melayu langsung. I asked nicely, very nicely. Sebab aku dah last day. Aku kalau benda-benda formal ni aku boleh bersopan. Dan ayat dia lebih kurang "Saya tak suka orang paksa-paksa ni, kalau awak nanti pangkat besar, awak taulah camane perasaan kalau orang paksa-paksa awak" KAU BOLEH?

Aku mintak tolong email aku syllabus, bodoh. Aku tak paksa kau, bodoh. Boleh ke aku nak paksa orang dalam telefon? Aku ada letak pistol kat pinggang kau ke? Apa pangkat kau yang besar sangat tu kambeng? Boleh bawak masuk kubur?

Aku tidak bersabar banyak. Aku bagi sebijik. Dan tak perlulah tahu apa yang aku bagi. Cukuplah aku bagitau, yang aku sudahi semuanya dengan ucapan Assalamualaikum.

Hehhhh.

What a day! Pffffttt!


3 comments:

merahitujambu said...

selamat bermula belajar ye mama rayan...

ehsanhanafi said...

marah gila la mak.. hahha.. relax cool..papehal halo la.. hehhe..

naya said...

tengs tira.

mak tgh relax la ni, lek lek sak kok :D