Wednesday, September 1, 2010

Raya Aidilfitri 2010 adalah 9hb Sept, Khamis.

Ha, excited?

To believe or not to believe, pasaipa dalam kalendar 2010 dok kata 10hb raya. Dah tu sume orang ikut kalendar lah kan? Taktau la cheq mana nak percaya. Cuma harap sume orang ada back up plan lah ye, kiranya ada Plan A dan Plan B, manalah tau yang dipetik menyala kan kan kan?

Dibuatnya raya 9hb, ramailah yang dah beli tiket malam raya akan sampai kampung pada raya kedua. Memang sadis lah. Tapi nak buat camane kenalah pasrah.
Makcik-makcik yang nak masak tu beli santan awal, anyam ketupat awal, goreng kacang tanah awal, apa-apa yang boleh awal tu sila awalkan lah.

Kalau sumber aku menipu, maknanya aku menipu lah! Dan korang tertipulah.

Selamat Raya all!

4 comments:

merahitujambu said...

selamat..selamat...

Anonymous said...

ramainya pandai2 wat rumours.

kalendar tu ikut falak, kiraannya patutnya jatuh hari jumaat.

final decision ialah anak bulan, itu petanda dari Allah.

sapa pulak yg lebih pandai wat cerita melebihi dari kaedah di atas? lebih terer dari Allah?

naya said...

hai anonymous! :)

1stly,mmg raya 10hb,jumaat! dah konfem pon.

biasalah rumours daripada ketua pengarah jakim sendiri :D

itawazi ahmad said...

takan lah benda macamni pun nak marah, kan writer dah terang-terang sebut 'dia dengar'.

dan dia tak suruh pun percaya.