Friday, July 2, 2010

baby i'm back!

Don't look no farther Baby im back yeah Im here to cater to you, any thing that you want me doing, i'll do it Cause Ill be your lover Ill be your best friend Tell me what I gotta do, tell me what I gotta do and i'll do it

After 4 deng days of kursus at Tepeng, i'm back! Gila macam 4 minggu rasa. Dengan habitat- habitat aneh orang sekeliling aku, aduhai, rasa nak pingsan selama 4 hari.
Perangai aku adalah bila jumpa orang baru, aku jadi pendiam. Aku suka perati dulu perangai orang, baca game dulu, boleh blah ke tak boleh blah ke, baru aku join slow-slow. Jadi kalau setakat 4 hari je kenal aku, memang takkan tahu betapa cool sebenarnya aku. Hehe.
Aku manusia biasa, ada perkara yang aku suka dan tak suka dan benci ya amat bila terjadi.
Dalam dewan kuliah;
-Aku tak suka duduk belakang sangat dan depan sangat.
-Lagi tak suka kalau belakang aku sekumpulan budak-lelaki-satu-negeri yang semua orang buat nak complain pastu boooo sana sini.
-Suka kalau makan asam atau keropok passing-passing makan ramai-ramai untuk elak ngantuk, tapi kalau aku sakit tekak makan strepsils pun nak passing wadehel man?
-Lebih suka usha lelaki hensen untuk elak mengantuk.

Dalam dewan makan;
-Tak suka orang ambil nasi secara sikit demi sikit, pastu luak balik, pastu amik balik.
-Paling pantang orang potong barisan pastu dengan muka tak salah cakap "eh, sedap je aku potong Q!". DENGYU LAH PEREMPUAN!
Masa mandi;
-Paling tak suka toilet kat luar.
-Benci orang mandi terlalu lama. Cukur bulu kah?
-Tak suka orang mintak pinjam sabun. Ubat gigi takpe lagi.

Sebagai penjawat awam, nak taknak kena hadir kursus. Takleh nak elak. The hardest part is leaving my son. Rindu gila uolls.


1 comment:

ms sz said...

Face this also. But me trip bulan March yang lalu. Annoying. Selamat confirm ye Puan.